Ventilatie

Ventilatie

Houdt de kwaliteit van uw lucht op peil

Nieuwbouwwoningen en appartementen worden steeds beter geïsoleerd waardoor er nood is aan een optimaal ventilatiesysteem.
Een goede ventilatie houdt de kwaliteit van de versie lucht in huis op peil door verse lucht aan te voeren en vervuilde lucht af te voeren.
Ook vochtige ruimtes zoals douches, wasplaatsen en badkamers moeten uitgerust worden met een doeltreffend ventilatiesysteem. 

Er zijn verschillende soorten ventilatiesystemen, de systemen die momenteel gebruikt worden zijn ventilatiesysteem C of D.

img img

Type C

Bij systeem C wordt de verse lucht op natuurlijke wijze aangevoerd via raamroosters in de leefruimtes en slaapkamers. De vervuilde, vochtige lucht wordt door middel van een ventilator afgezogen in de keuken, badkamer, berging en toiletten.

img img

Type D

Bij balansventilatie of systeem D zijn de luchtstromen volledig mechanisch gestuurd en wordt er continu evenveel verse lucht aangevoerd als vervuilde lucht afgevoerd, vandaar balansventilatie. De meerwaarde van systeem D schuilt in de warmterecuperatie. Via de ingebouwde warmtewisselaar wordt de warmte-energie van de afvoerlucht uit de natte ruimtes gerecupereerd en overgedragen op de verse aanvoerlucht naar de droge ruimtes. De voorverwarmde aanvoerlucht zorgt voor een comfortabel binnenklimaat en een flinke besparing op de energiefactuur.

Meer weten over onze ventilatieoplossingen?

Maak een afspraak zodat wij zelf vrijblijvend kunnen komen kijken en zien wat de mogelijkheden zijn. We bespreken het samen en maken er een prachtig resultaat van.

Diestsesteenweg 490 bus 1 3202 Rillaar
Ma - vrij: 7:00-18:00
Copyright © VDV Sanitair 2022